Denken, Doen en Laten

Aanbevelingen inno-V worden gerealiseerd op Nijmegen Heyendaal

ProRail is bezig met het verwezenlijken van de aanbevelingen die inno-V in 2015 deed om de transferkwaliteit op station Nijmegen Heyendaal op orde te brengen. Het station heeft inmiddels 8.000 in- en uitstappers per dag, maar de transfervoorzieningen zijn daar bij lange na niet op berekend.

inno-V analyseerde de capaciteit en het daadwerkelijke gebruik van de perrons en stijgpunten met behulp van tellingen en video-waarnemingen. Op basis hiervan zijn capaciteitsberekeningen uitgevoerd. De conclusie was dat beide perrons, alle stijgpunten en de traverse te smal waren. Met name in de ochtendspits leidde dat tot hinder, opstoppingen en vertragingen van de treindienst.

Met behulp van Gelders en Nijmeegs geld wordt in juli 2017 met man en macht gewerkt aan het verbreden van de perrons, het plaatsen van nieuwe trappen en het verplaatsen van de chipkaart-paaltjes. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden ruim vóór het nieuwe schooljaar zijn afgerond. Lees ook het bericht op de website van ProRail.

Terug naar overzicht