Denken, Doen en Laten

Aanbesteding concessie Noord-Holland Noord succesvol afgerond

De aanbesteding van de OV-concessie Noord-Holland Noord is succesvol afgerond. Op 23 mei werd door de provincie Noord-Holland bekend gemaakt dat deze aanbesteding is gewonnen door Connexxion. Vier partijen hadden ingeschreven voor de aanbesteding: naast Connexxion ook Arriva, EBS en Syntus. Op 6 juli heeft de provincie bekend gemaakt dat er geen bezwaren zijn ingediend, waardoor de gunning aan Connexxion onherroepelijk geworden is.

De concessie omvat het vervoer in het noorden van de provincie Noord-Holland, inclusief de Texelhopper. Bij de aanbesteding werden vervoerders geprikkeld om meer en beter OV te bieden voor de reiziger, om passende vervoeroplossingen te ontwikkelen voor verbindingen met minder vraag en om een zo groot mogelijke stap te zetten in de transitie naar Zero Emissie.

De winnende bieding voldoet ruimschoots aan deze ambities. Er wordt meer vervoer geboden in het stedelijk gebied rond Alkmaar en Heerhugowaard en in de spitsuren, terwijl er bij minder vraag flexibele vervoersoplossingen geboden worden. De concessie wordt bovendien een stuk duurzamer door de inzet van ruim 80 zero emissie-bussen.

inno-V begeleidde alle fasen van de aanbesteding

inno-V heeft aanbesteding voor de provincie Noord-Holland in alle fasen begeleid. inno-V was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle aanbestedingsdocumenten (Nota van Uitgangspunten, Programma van Eisen, Bestek, Nota’s van Inlichtingen), adviseerde inhoudelijk en aanbestedingstechnisch en begeleidde de beoordeling en gunning van de concessie.

“Noord-Holland Noord is een uitdagend gebied voor openbaar vervoer, met relatief dunne vervoersstromen. We zijn blij dat het gelukt om een Bestek te ontwikkelen waar vier marktpartijen op hebben ingeschreven, dat de winnende bieding goed past bij de ambities van de provincie Noord-Holland en dat de aanbesteding zonder juridische procedures is afgerond.” – David Eerdmans (projectbegeleider)

Ook de provincie Noord-Holland is tevreden met dit resultaat. Lees ook het bericht hierover op de site van de provincie.

“Voor de reizigers is het van belang dat we zo snel mogelijk aan de slag gaan. Deze nieuwe concessie levert namelijk een forse kwaliteitsverbetering op voor het openbaar vervoer in de regio. Het is mooi om te zien dat dit complexe aanbestedingstraject zo efficiënt en voorspoedig is verlopen.”  – Gedeputeerde Elizabeth Post

Terug naar overzicht