Denken, Doen en Laten

AXA Award voor afstudeerscriptie Dennis Jongen

inno-V is supertrots op stagiair, medewerker en afstudeerstudent Dennis Jongen. Hij won namelijk de AXA Award 2017 voor zijn afstudeerscriptie “De succesfactoren & knelpunten achter het realiseren van verbeteringen aan overstappunten” die hij schreef voor zijn Master in de Mobiliteitswetenschappen aan de Universiteit in Hasselt. Deze AXA Award gaat jaarlijks naar de beste scriptie over verkeersveiligheid, mobiliteit en duurzaamheid van de universiteit.

Deze scriptie gaat over de succesfactoren en knelpunten achter de realisatie van verbeteringen aan een overstappunt. In de huidige literatuur en kennisbanken is veel informatie te vinden over wat reizigers graag willen terugzien qua voorzieningen en inrichting op overstappunten. Toch bestaan er locaties waarbij de voorzieningen (nog) niet op orde zijn. De kennis om deze locaties te verbeteren is wel aanwezig, maar blijkbaar lukt het toch niet om deze locaties te verbeteren. Door het bekijken van een tiental cases is achterhaald welke succesfactoren en knelpunten achter deze processen zitten. Het onderzoek is zeer helder beschreven en de conclusies en interessante inzichten zijn goed bruikbaar voor iedereen die werkt aan of belang heeft bij het verbeteren van overstappunten. Dennis werd vanuit inno-V begeleid door Adriaan van Hoogstraten.

Dennis heeft het afgelopen half jaar naast zijn studie via inno-V als adviseur bij de provincie Limburg meegewerkt aan het concessiemanagement van de OV-concessie. Vanaf september treedt hij in dienst bij de provincie Limburg. Wij wensen hem daarbij veel succes!

Terug naar overzicht