Denken, Doen en Laten

Ontwikkelen Programma van Eisen SRE

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) heeft voor inno-V gekozen om het Programma van Eisen voor de volgende aanbesteding op te stellen. De aanbesteding omvat al het busvervoer in de regio Eindhoven, inclusief de stadsdiensten van Eindhoven en Helmond en de HOV-verbindingen naar Veldhoven en Eindhoven Airport.

Als eerste stap naar een gedegen en gedragen Programma van Eisen werkt inno-V samen met SRE aan een aantal bouwstenen uit: hoofdkeuzes rond een specifiek thema, zoals het voorzieningenniveau of duurzaamheid. De gemeenten in het SRE-gebied worden in een reeks workshops hier nauw bij betrokken. Ook wordt een marktconsultatie georganiseerd, om zo de kennis van vervoerders optimaal te kunnen benutten.

Nadat de bouwstenen bestuurlijk zijn vastgesteld worden deze vertaald in een concreet Programma van Eisen voor de aanbesteding. Ook het Programma van Eisen wordt door inno-V geschreven, in nauwe samenspraak met SRE en de gemeenten. Na vaststelling van het Programma van Eisen wordt dit ter inspraak voorgelegd aan gemeenten, reizigersorganisaties en anderen. Ook vervoerders kunnen reageren via een tweede marktconsultatie. Na het verwerken van de reacties zal het definitief Programma van Eisen in de zomer van 2014 worden vastgesteld.

 

Terug naar overzicht