Denken, Doen en Laten

Raadspen 2015 voor visie busvervoer Almere

Het onlangs vastgestelde raadsvoorstel over de visie busvervoer Almere heeft de Almeerse Raadspen 2015 gewonnen. In samenwerking met de ambtenaren van de gemeente Almere hebben Ron Muller, Eduard Röntgen en Evelien Fleskens gewerkt aan het proces om te komen tot en het opstellen van de visie busvervoer en het bijbehorende raadsvoorstel.

Het voorstel scoorde het best op criteria als taal, stijl en begrijpelijke bijlagen.

‘De inhoud van dit raadsvoorstel is bijzonder, in de lijn met waar je als raad naar toe wilt.’…’Het is een genoegen om te lezen en de Visie Busvervoer is fraai opgemaakt, boeiend en goed toegankelijk’…’Het raadsvoorstel is het resultaat van een zorgvuldig geregisseerd keuzeproces.’ – uit het juryrapport

De Raadspen wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Politieke Markt van Almere en wordt gegeven aan diegene die het beste raadsvoorstel heeft geschreven. De Raadspen is een initiatief van het presidium. De leden hebben een jaar lang raadsvoorstellen beoordeeld op: Taal en Stijl, spelfouten, archaïsme, holle woorden, volledig en zinvol gebruiken van paragrafen, paragraaf alternatieven en of de bijlage nodig was om het te snappen. Uiteindelijk zijn hiervoor vijf raadsvoorstellen genomineerd.

De jaarlijkse toekenning van de Raadspen moet ambtenaren stimuleren om heldere voorstellen in te dienen. Het is de vierde keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Lees ook het bericht op Omroep Flevoland.

 

Terug naar overzicht