Denken, Doen en Laten

Contract elektrische bussen Schiphol naar BYD

Schiphol gaat vanaf 2014 elektrische bussen inzetten voor het vervoer van passagiers van en naar het vliegtuig. Schiphol is de eerste luchthaven ter wereld die het passagiersvervoer op het platform elektrisch maakt. Op 16 juli is het contract getekend met BYD Europe, die de Europese aanbesteding voor de aanschaf van 35 elektrische bussen won. BYD gaat ook de oplaadpunten leveren en de bussen 10 jaar onderhouden in samenwerking met een Nederlandse partner.

inno-V heeft Schiphol begeleid bij de Europese aanbesteding (opstellen programma van eisen en selectieleidraad, begeleiding bij selectie, beoordeling en gunning). Ook het komende jaar zal inno-V Schiphol terzijde staan gedurende de bouw- en afnamefase.

Directeur Wilko Mol: ‘Fantastisch dat we na de provincie Fryslân nu ook Schiphol de keuze maakt voor elektrisch busvervoer. Schiphol zet hiermee een belangrijke stap in de verduurzaming van de mobiliteit op de luchthaven en de toepassing van duurzame aandrijftechnieken. Ik ben er trots op dat wij als inno-V Schiphol hebben mogen begeleiden bij de aanbesteding en we ook ondersteunen in het komende bouw- en afnameproces.

Bekijk ook het filmpje over de nieuwe bussen:

Terug naar overzicht