Denken, Doen en Laten

Rapport “Een horizon voor het spoor”

De Belgische Federale Overheidsdienst (FOD) Mobiliteit en Vervoer (Directie Duurzame Mobiliteit en Spoorbeleid) heeft het rapport “Een horizon voor het spoor”, opgesteld door inno-V, gepubliceerd. inno-V heeft in het kader van deze missie:

  • Een internationale benchmark van de Belgische spoorwegen
  • De medewerkers van de directie spoor geholpen met het op peil brengen van hun kennis over het functioneren van diverse buitenlandse spoorsystemen qua governance en contracten
  • De uitdagingen van de invoering van het 4e spoorwegpakket in België verhelderd en de bijbehorende kansen en risico’s geïdentificeerd
  • Een viertal plausibele varianten voor de invoering van het 4e spoorwegpakket in de Belgische spoorsector ontworpen
  • Een samenvattend rapport van bevindingen en aanbevelingen opgesteld, dat nu op de site van de FOD Mobiliteit en Vervoer gepubliceerd is.

Didier van de Velde, directeur van inno-V en projectleider voor deze missie:

“Deze opdracht voor de Belgische federale overheid was ongekend boeiend en stimulerend. In nauwe samenwerking met de ambtenaren van de Directie Spoor hebben wij uitgebreide discussiesessies met een open vizier kunnen organiseren om de verschillende facetten van de organisatie van de spoorsector te bespreken. Kansen, uitdagingen, en voor- en nadelen van concrete buitenlandse voorbeelden hebben ons geïnspireerd tijdens deze sessies. Ik kijk terug op een enthousiasmerende missie onder een bijzonder prettige samenwerking. En ik vertrouw er op dat de bereikte resultaten een bijdrage gaan leveren aan het verder ontplooien van de mogelijkheden van het Belgische spoor!”

Kijk naar de projectpagina voor meer informatie over dit project.

Voor de realisatie van dit project heeft inno-V gekozen voor een samenwerking met onze partner Trans-Missions/KCW in Parijs en Berlijn.

Terug naar overzicht